Comunicat de presa (27.08.2012)

     În intervalul 23.08 – 26.08.2012, perioadă de  avertizare de cod galben de caniculă, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş a îndeplinit activităţi specifice pentru monitorizarea pericolelor şi a riscurilor specifice datorate temperaturilor crescute peste 35  grade,  în vederea diminuării efectelor negative asupra stării de sănătate  a populaţiei.

1. Respectarea prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii 1168/23.06.2008, cu privire la atribuţiile specifice ale furnizorilor de servicii medicale de urgenţă, circuitul informaţional şi raportarea indicatorilor specifici situaţiilor de urgenţă determinate  de efectele  negative ale caniculei asupra  stării de sănătate al populaţiei.
- activitatea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Mureş a înregistrat, în medie, o creştere cu aproximativ 6%  a numărului de solicitări;
- nu s-au înregistrat decese având drept cauză temperaturile extreme.

2. Serviciul  Control în Sănătate Publică din cadrul  Direcţiei  de Sănătate Publică Mureş a intensificat  acţiunile de control privind respectarea normelor igienico-sanitare în sectorul alimentaţiei publice şi colective, respectiv a prevederilor privind depozitarea şi îndepărtarea corespunzătoare a deşeurilor menajere.
- au fost efectuate 119 acţiuni de îndrumare şi control, acordându-se o importanţă deosebită Festivalului "Peninsula"  respectiv Festivalului "Valea Gurghiului".
- nu au fost identificate probleme deosebite şi nu s-au înregistrat evenimente epidemiologice care să afecteze starea de sănătate a populaţiei.


DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd