Comunicat de presă - Situaţia infectiilor respiratorii în judeţul Mureş

     Conform raportului transmis de către medicii de familie, în perioada 27 decembrie-02 ianuarie 2011, numărul infecţiilor acute respiratorii a fost de  2951, iar cel al pneumoniilor 529. Ponderea internărilor de infecţii respiratorii şi pneumonii din totalul cazurilor a fost de 3,33%.

     Comparativ cu valorile înregistrate în săptămîna anterioară de raportare (20.12.-26.12.2010) nu se constată diferente semnificative.
          
     În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii până în data de 02 ianuarie 2011, în judeţul Mureş, au fost vaccinaţe antigripal  un număr de 22059 persoane.

     Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. 
 
     Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

     Pentru prevenirea îmbolnăvirilor , recomandăm populaţiei să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd