Campania de vaccinare - gripa de sezon

     Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii împotriva gripei de sezon va începe saptamâna viitoare si se va desfasura pâna la sfârsitul lunii februarie 2011. Campania vizeaza reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon.
     Pentru anul acesta, Directia de Sanatate Publica Mures a solicitat  73882 doze de vaccin gripal trivalent (contine tulpinile recomandate de OMS- H1N1,H3N2 si B) pentru  imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnavire.
     Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii si cardiovasculare,  boli renale, diabet zaharat etc, copii si batrâni institutionalizati, personal medico-sanitar, conform recomandarilor Organizatia Mondiale a Sanatatii.
     Ca în fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si în unitatile sanitare cu paturi.
     În cursul acestei saptamîni Directia de Sanatate Publica va ridica dozele de vaccin repartizate pentru judetul nostru : 27000 doze care reprezinta prima transa de vaccin, pentru a le distribui cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare.
     Mentionam ca vaccinarea antigripala se recomanda si persoanelor care nu intra în categoria celor cu risc ridicat de îmbolnavire pentru ca este considerat singurul mod eficient de prevenire a îmbolnavirilor.
     De asemenea, subliniem necesitatea  pastrarii regulilor de igiena personala, în special spalatul pe mâini cu apa si sapun,care reprezinta un mod eficient de  prevenire a îmbolnavirilor în acest sezon.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd