Comunicat de presă (19.08.2010)

     În data de 16 august 2010 a intrat în vigoare Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1078/2010, care aprobă noul Regulament de organizare şi funcţionare a direcţiilor de sănătate publică, precum şi structura organizatorică a acestor instituţii.
     Potrivit prevederilor acestui act normativ, din punct de vedere instituţional, administrativ, direcţiile de sănătate publică sunt servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, ale Ministerului Sănătăţii, reprezentând, astfel, autoritatea de sănătate publică la nivel local.
     Din punct de vedere organizatoric, structural, noul act administrativ normativ aduce o serie de modificări, cum ar fi:
     1. Referitor la conducerea instituţiei, se realizează o reducere a numărului de directori adjuncti la doi. Deci, se reduce numărul de directori ai instituţiei de la 5 la 3 directori (director executiv,director executiv adjunct de sanatate publica si director executiv adjunct economic).

     2. Urmare a declarării neconstituţionale a ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului nr. 37 şi 105, ambele din 2009, se revine acum la titulatura de director executiv, respectiv la cea de director executiv adjunct, funcţiile respective fiind funcţii publice.

    3. Şi structurile funcţionale ale direcţiei s-au modificat în mare parte, serviciile/birourile/compartimentele care erau subordonate celor doi directori adjuncţi ale căror funcţii s-au redus fiind reorganizate şi trecute în subordinea fie a directorului executiv, fie a celor doi directori executivi adjuncţi actuali. Se realizează, practic, o restrângere a numărului de structuri funcţionale ale instituţiei, organigrama acesteia nemaifiind atât de laborioasă ca până acum.

    4. O noutate o reprezintă şi desfiinţarea compartimentelor teritoriale din Sighişoara, Reghin, Târnăveni şi Luduş, personalul acestora fiind preluat de structurile de specialitate unice din instituţie.


DMC Firewall is a Joomla Security extension!