Calendarul National de Imunizare, fara disfunctionalitati

     Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile de achiziţie a vaccinurilor necesare imunizărilor care se efectuează anual, gratuit, în cadrul Calendarul Naţional de Imunizare, deşi au existat unele dificultăţi în asigurarea la termen a mai multor tipuri de vaccin din cauze independente de voinţa Ministerului Sănătăţii. 
     Este vorba despre problemele apărute la autorizarea producătorului român de vaccin BCG, Institutul Cantacuzino, şi mai multe blocaje ale licitaţiei derulate de MS pentru anumite tipuri de vaccin
     Astfel, au fost achiziţionate deja 411 000 de doze de vaccin  ROR (vaccin anti- rubeolă-rujeolă-oreion), 494 000 doze de vaccin DTPa-VPI-HiB ( anti- difteriei, tetanus, poliomelită), 420 500 doze  de vaccin Hepatitic B de tip pediatric (vaccin împotriva hepatitei B), 210 000 vaccinul DTPa- vaccin pentru copii de 4 ani împotriva difterie, tetanus.
     Vaccinurile vor fi livrate în mai multe tranşe, existînd doze suficiente pentru a se asigura imunizările necesare atât în calendarul şcolar, cât şi a copiilor sub 8 ani.

     Vaccinare BCG în jud.Mureş: Pînă în 31.07.2010 în judeţul Mureş au fost recuperaţi la vaccinare 1232 copii, din 2286 copii născuţi în perioada februarie-iunie 2010. În cursul lunii iulie vaccinarea nou născuţilor în maternităţi s-a desfăşurat conform Programului Naţional de Imunizări. Au fost vaccinaţi 457 nou născuţi.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!