Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/aspmsro/public_html/templates/gk_magazine/lib/menu/GKBase.class.php on line 114

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/aspmsro/public_html/templates/gk_magazine/lib/menu/GKHandheld.php on line 76
Directia de Sanatate Publica Mures - Canicula
Logo

Canicula

ORDIN nr. 1168/23.06.2008
Privind aprobarea componentei si atributiilor Comitetului tehnic central si comitetelor judetene/municipiului Bucuresti  de coordonare a masurilor de intervenţie în situaţiile de urgență determinate de calamităţi naturale (caniculă)

{pdf}http://aspms.ro/documente/13su01_01.pdf{/pdf}Plan de măsuri
-sezonul estival 2014-
                 
  
   
  1. Respectarea prevederilor Ordinului Ministerul Sănătăţii Publice Nr. 1168/2008, cu privire la atribuţiile specifice, circuitul informaţional şi  raportarea indicatorilor specifici situaţiilor de urgenţă determinate  de efectele  negative ale caniculei asupra  stării de sănătate a populaţiei.

 2. Asigurarea unui flux informaţional  continuu cu toţi furnizorii de servicii medicale de urgenţă de pe raza judeţului, pentru asigurarea în condiţii optime a asistenţei medicale de urgenţă a populaţiei, în perioadele de avertizări meteorologice de caniculă.

 3. Coordonarea  împreună cu autorităţile administraţiei publice locale, furnizorii de servicii medicale a organizării şi asigurării punctelor de distribuire a apei potabile pentru populaţie.
               
4. Informarea continuă a populaţiei prin campanii de informare-educare-comunicare, materiale informative, postare pe site-ul D.S.P. Mureş a recomandărilor generale emise de Ministerul Sănătăţii, difuzare prin mijloace mass-media a măsurile care trebuie adoptate în timpul perioadelor de caniculă, pentru contracararea efectelor negative asupra sănătăţii şi prevenirea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire  sau deces datorate caniculei.
         
 5. Verificarea respectării normelor igienico-sanitare în unităţile comerciale, în unităţile de  alimentaţie publică şi colectivă cu privire la transportul, distribuţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea produselor alimentare şi verificarea controlului medical periodic al personalului angajat în aceste unităţi.

 6. Verificarea respectării condiţiilor igienico-sanitare de cazare şi alimentaţie din spaţiile hoteliere şi taberele şcolare organizate pe teritoriul judeţului.

7.    Verificarea respectării condiţiilor igienico-sanitare din ştranduri, cu recoltare de probe de apă  din bazinele de înot.

8. Controlul respectării condiţiilor de microclimat in spaţiile de cazare colective şi de lucru

9.  Verificarea condiţiilor privind depozitarea medicamentelor şi vaccinurilor.
          
10. Verificarea respectării prevederilor privind depozitarea şi îndepărtarea corespunzătoare a deşeurilor menajere în localităţi şi a deşeurilor periculoase rezultate din activitatea medicală.

11.  Monitorizarea  calităţii apei  din izvoarele din Tg.Mureş,  Sângeorgiu de Mureş şi punctele turistice precum şi din reţeaua publică a sistemelor mari de alimentare cu apă, cu avertizarea populaţiei privind nepotabilitatea apei, în colaborarea cu autorităţile administraţiei publice  locale, acolo unde este cazul.

12.  Asigurarea Serviciului  de Permanenţă al Direcţiei  de Sănătate Publică Mureş, la  sediul din str. Gh.Doja nr.34, telefon: 0265-261152.Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
Our website is protected by DMC Firewall!