Comunicat de presa (Ziua mondială fără fumat)

    Ziua Mondială Fără Tutun, celebrată ca în fiecare an la 31 mai, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun precum şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos.
    Tema propusă pentru acest an de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este „Un nou prilej de promovare a aplicării Convenţiei Cadru OMS privind Controlul Tutunului”.
    Sloganul campaniei naţionale de marcare a Zilei Mondiale Fără Tutun este „TREI moduri de a salva vieţi:  RENUNŢĂ  definitiv la fumat, AJUTĂ pe alţii să renunţe,  RESPECTĂ legea”.
    Cu această ocazie Direcţia de Sănătate Publică Mureş, Primăria Municipiului Tîrgu Mureş, Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi Crucea Roşie Mureş derulează în perioada 30.05 - 03.06 2011 o serie de manifestări cu caracter informativ pentru populaţia judeţului Mureş, manifestări care au ca obiectiv conşientizarea populaţiei cu privire la efectele consumului de tutun şi convingerii populaţiei ţintă pentru a adopta un stil de viaţă sănătos, fără fumat.
În data de 31.05.2011, între orele 10:00 - 14:00, în Piaţa Trandafirilor la ceasul floral vor avea loc o serie de activităţi:
-    instalarea unui pavilion;
-    măsurarea concentraţiei de CO din aerul exhalat;
-    măsurarea tensiunii arteriale;
-    oferirea de materiale informative privind efectele tutunului asupra sanatatii şi discuţii cu trecătorii;

În data de 31.05.2011, ora 13.00, la Amfiteatrul Municipal, str. Gh. Marinescu nr. 1, va avea loc Forumul de discuţii pe tema fumatului, organizat de către Spitalul Clinic Judeţean Mureş.
    În data de 31.05.2011, între orele 09.00 – 10.00, la Penitenciarul Tg.Mureş va avea loc o acţiune de informare cu persoanele private de libertate privind efectele consumului de tutun.
    Vă invităm să fiţi alături de noi la aceste acţiuni.DMC Firewall is a Joomla Security extension!