Informare pentru călători privind vaccinarea antipoliomielitică

 
Organizatia Mondială a Sănătătii recomandă
 
     Vaccinarea obligatorie antipoliomielitică pentru persoanele care călătoresc DIN şi SPRE ţările infectate cu virus polio sălbatic ( WPV) şi /sau derivat din vaccin (cVDPV): Afganistan, Pakistan, Nigeria , Indonezia, Myanmar, Filipine, Angola, Benin, Cameroon, Republica Central Africana, China, Ciad, Coasta de Fildes, Republica Democrată Congo, Etiopia, Ghana, Mozambique, Niger, Nigeria, Filipine, Somalia, Togo, Zambia.
     Pentru cetăţenii care nu au fost vaccinaţi antipolio în ultimele 12 luni vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau în cazul de urgenţă, chiar înaintea acesteia.
     Vaccinarea va fi consemnată în certificatul internaţional de vaccinări şi va însoţi documentele de călătorie.
     Aceste persoane pot să nu aibă dreptul să părăsească teritoriul acestori ţări indiferent de punctul de frontieră ( rutier, naval, aerian ), fără documentele prin care se atestă vaccinarea antipolio şi autorităţile lor de graniţă au dreptul să interzică plecarea.
     Pentru evitarea acestor situaţii, cetăţenilor din ţările respective care solicită viză pentru România li se va cere certificatul de vaccinări internaţionale pe care este notificată vaccinarea antipolio.
Our website is protected by DMC Firewall!