Informare vaccinare

   Vaccinarea este cel mai important act de prevenţie în apariţia principalelor boli transmisibile şi recomandăm tuturor părinţilor să se prezinte la medicul de familie pentru vaccinarea copiilor pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora.
    Rujeola este o boală infecțioasă caracterizată prin febră mare, tuse, secreții nazale, oculare şi erupţie cutanată. La primele simptome, părinţii să se prezinte de urgență la medic cu copilul pentru izolarea acestuia, prescrierea tratamentului adecvat bolii şi prevenirea complicațiilor acesteia, printre care diareea, otita medie, penumonia, encefalita şi decesul.

   Oreionul (parotidita epidemică) este o boală infecţioasă acută, contagioasă, produsă de un virus care determină inflamarea glandelor salivare, cea mai frecventă localizare este la nivelul parotidelor. Simptomele includ durerea în gât sau urechi, pierderea poftei de mâncare, febră moderată, tumefierea glandelor parotide. Una din complicațiile majore ale oreionului este afectarea glandelor sexuale ale băieților, complicații ale pancreasului şi ale sistemului nervos ( meningita).
   Rubeola este o boală infecţioasă acută eruptivă, în general benignă când este contractată după naştere. Dacă boala survine în primul trimestru de sarcină, infecția fetală determină malformații congenitale ale fătului sau avort spontan.
  Singura modalitate de prevenire a celor trei boli, rujeola, oreionul şi rubeola este vaccinarea cu vaccinul rujeolic, oreionic şi rubeolic.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!