Noutati privind vaccinarea persoanelor care calatoresc in strainatate

Conform deciziei Comitetului de Urgenţă a International Health Regulation, (OMS), privind măsura de extindere cu încă trei luni a pericolului de răspândire a virusului polio sălbatic(engl-WPV) şi/sau derivat din vaccin(engl-cVDPV) vă informăm următoarele:

  1. Vaccinarea obligatorie a persoanelor care călătoresc spre: Afganistan, Pakistan, Nigeria, Republica Democrată Congo şi Siria. Pentru cetăţenii care nu au fost vaccinaţi antipolio în ultimele 12 luni vaccinarea se face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau în caz de urgenţă chiar înaintea acesteia.Vaccinarea va fi notificată pe certificatul internaţional de vaccinări şi va însoţii documentele de călătorie.
  2. Vaccinarea obligatorie a persoanelor care călătoresc din: Afganistan, Pakistan, Nigeria. Aceste persoane nu au dreptul să părăsească teritoriul acestor ţări indiferent de punctul de frontieră (rutier, naval, aerian) fără documentele prin care se atestă vaccinarea antipolio şi autorităţile lor de graniţă au dreptul să interzică plecarea. Pentru evitarea acestor situaţii, cetăţenilor din ţările respective care solicită viza pentru România li se va cere certificatul de vaccinări internaţionale pe care este notificată vaccinarea antipolio. Pentru cetăţenii care nu au fost vaccinaţi antipolio în ultimele 12 luni vaccinarea se face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau în caz de urgenţă chiar înaintea plecării. Vaccinarea va fi notificată pe certificatul internaţional de vaccinări şi va însoţii documentele de călătorie.
  3. Se poate recomanda vaccinarea antipolio pentru călătorii:
    • din Statele Republica Democrată Congo şi Siria,
    • în statele care nu mai sunt infectate, dar rămân la risc de re-infecţie pentru WPV: Camerun, Niger, Ciad, Republica Centrafricana (ţări din bazinul lacului Ciad), sau cVDPV: Ucraina, Madagascar, Myanmar, Guinea şi Republica

Lista ţărilor pentru care se cere vaccinarea antipolio se actualizează periodic de către OMS după primirea rapoartelor din ţările respective.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!